donerenRekeningnummer

NL07RABO0158832094

Nederlandse Malaria Stichting

Dodewaard, Nederland

Algemeen Nut Beogende Instelling

07RABO0158832094

Malaria nieuws

Aandacht voor Wereld Malaria Dag

Vandaag, dinsdag 25 april, is het Wereld Malaria Dag. Daarbij schenkt de hele wereld aandacht aan malaria en de vooruitgang in de strijd tegen deze dodelijke ziekte. Jaarlijks worden er nog altijd rond de 200 miljoen mensen ziek, waarvan er ongeveer een half miljoen overlijden. Onder de slachtoffers zijn veel jonge kinderen.

Lees meer: Wereld Malaria Dag 2017

Video: What will it take to end malaria? Bill Gates and George Osborne discuss

 

Wereld Malaria dag 2016: Video bericht van Wereld Gezondheid Organizatie Directeur Generaal Margaret Chan

 

Interview: Ingeborg liep tijdens haar vakantie malaria op

Het is vandaag Wereld Malariadag. Ingeborg van Schayk weet als geen ander hoe belangrijk de voorlichting voor deze ernstige infectieziekte is. Ze liep tijdens haar reis door Afrika malaria op en werd doodziek. "Het had niet veel gescheeld of ik was er niet meer geweest."

 

Lees meer: Ingeborg liep malaria op

Samenwerking tussen Tropenzorg en Malaria Stichting

Twee Nederlandse organisaties die een passie delen om malaria uit te roeien hebben de handen in elkaar geslagen door middel van een unieke samenwerking. Tropenzorg, eigenaar van het Care Plus® merk, stimuleert reizigers om zo gezond mogelijk te reizen.

 

Lees meer: Samenwerking met Tropenzorg 

Geen extra risico voor zwangere vrouwen door pillen tegen ‪malaria‬ 

Het geneesmiddel tegen malaria artemisinine heeft geen schadelijker effect op zwangerschappen in het eerste semester dan andere geneesmiddelen. Dat blijkt uit een studie die vandaag werd gepubliceerd in het vakblad The Lancet. Die bevinding opent de deur voor het gebruik van het geneesmiddel bij zwangere vrouwen, wat de kindersterfte gevoelig zou kunnen doen dalen. Lees hier het artikel "Geen extra risico voor zwangere vrouwen door pillen tegen malaria".

Nieuwsuur uitzending: Nederlandse vinding doodt malariamug

Malaria is wereldwijd de derde doodsoorzaak. Muggendeskundige Bart Knols heeft een uitvinding gedaan die veel slachtoffers kan voorkomen. De eerste resultaten zijn verbluffend. Bekijke Nederlandse vinding doodt malariamug hier.

 

NIEUWS: 27-02-14

 

Nederlandse Malaria Stichting nu partner in de global Fight the Fakes campagne

Vandaag is de Nederlandse Malaria Stichting als partner toegetreden tot een wereldwijde campagne tegen nep medicijnen, samen met 3 andere nieuwe partners (Global Pharma Health Fund, Malaria Consortium en Roll Back Malaria). De Fake Drugs Kill petitie van onze stichting sluit goed aan bij de missie van fightthefakes.org .

 

Lees meer: Campagne tegen nep medicijnen

Bart Knols en een anti-malaria-uitvinding

Radio 1, de Nieuws BV, 6 februari 2014: Muggenonderzoeker Bart Knols bedacht met zijn bedrijf In2care een simpele oplossing die ervoor moet zorgen dat de malariamug niet zo snel meer bij huizen naar binnen glipt. Hij vertelt erover bij ons aan tafel. Luister hier naar het fragment Bart Knols en zijn anti-malaria-uitvinding.

3 redenen waarom we nog steeds niet van malaria af zijn (engels)

We weten al sinds 1600 hoe we malaria moeten genezen. Hoe komt het dan dat deze ziekte nog steeds honderdduizenden levens per jaar eist? Het is meer dan alleen een medisch probleem, zegt journaliste Sonia Shah. De geschiedenis van malaria onthult drie grote uitdagingen voor het uitroeien van malaria. Bekijk de presentatie Sonia Shah: 3 reasons we still haven't gotten rid of malaria hier.

Waarom de wetenschap achter Jurasic Park niet zo ver gezocht is...

Somewhere in the afterworld, Jurassic Park author Michael Crichton must be twitching and grinning with the glee of a science fiction writer proved right, or at least not woefully wrong: Researchers have announced the discovery of specimen USNM 559050, a fossilized mosquito from northwestern Montana, containing what is indisputably a blood meal in its swollen belly. Lees Why the Science Behind Jurassic Park Is a Little Less Far Fetched.

Unicef: kindersterfte opnieuw gedaald

Het aantal kinderen onder de 5 jaar dat komt te overlijden is opnieuw gedaald en is ten opzichte van 1990 zelfs gehalveerd. Toch overleden vorig jaar nog 6,6 miljoen kinderen. Lees Unicef: kindersterfte opnieuw gedaald.

GSK vraagt eerste Europees patent voor malariavaccin

Er zijn verschillende kandidaat-vaccins in de maak tegen malaria. Dat van GSK, "RTS,S", zou echter het verst gevorderd zijn. In samenwerking met het Malaria Vaccine Initiative, gesteund door de Bill and Melinda Gates Foundation, maakte het bedrijf tijdens een conferentie in Zuid-Afrika resultaten bekend van nieuwe testen op meer dan 15.000 kinderen. Lees GSK vraagt eerste Europees patent voor malariavaccin

81 non-profit organizaties in nieuwe anti-malaria campagne

Een groep van 81 non-profit, private and publieke sector organizaties in Kenia zijn een anti-malaria campagne gestart met als doel om 16,000 kinderen per jaar te beschermen voor de komende vijf jaar. Lees 81 non-profit organization groups in new anti-malaria campaign (engels)

Nederlandse Malaria Stichting genomineerd voor NRC Charity Awards 2013

Wanted Serial Killer

Het NRC handelsblad heeft onze advertentie "Wanted Serial Killer" uitgekozen als een van de kanshebbers op de vakjury prijs van de NRC Charity Awards 2013. Er zijn twee Awards te winnen: een vakjury- en een publieksprijs (2/1 full colour in NRC handelsblad en/of nrc.next). Bezoekers van de NRC Charity Awards website kunnen met hun email adres stemmen op een advertentie. de winnaar wordt bepaald aan de hand van de meeste stemmen. Je hoeft geen lid te zijn van NRC om te stemmen.

 

Ieder 45 seconden sterft er een kind aan malaria. de Nederlandse Malaria Stichting ontwikkelt duurzamen en innovatieve manieren om deze ziekte te bestrijden. Want dat kna: een wereld zonder malaria.

 

Breng nu je stem uit op onze advertentie en help zo de strijd tegen malaria: http://www.nrccharityawards.nl/inzendingen/nederlandse-malaria-stichting/

Nieuwsshow met Twan Huys en Daphne Bunskoek: Malaria verleden tijd?

Het waren juichende berichten afgelopen vrijdag: er is een doorbraak in de ontwikkeling van een nieuw vaccin tegen malaria. Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuw vaccin uitgeprobeerd bij 57 proefpersonen en wat bleek: ze waren bijna allemaal beschermd tegen de parasiet. Is hiermee het einde van malaria dan eindelijk in zicht of wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend? Volgens entomoloog Bart Knols zijn de nieuwe resultaten veelbelovend, maar betekent het nog niet dat we malaria nu onder controle gaan krijgen. Knols doet al jaren onderzoek naar muggen en de infectieziektes die ze kunnen overdragen. Luister naar de uitzending Malaria verleden tijd?

NOS: Malariavaccin lijkt effectief

Amerikaanse onderzoekers hebben een vaccin tegen malaria ontwikkeld, dat bij een test op 57 vrijwilligers zeer effectief is gebleken. Lees Malariavaccin lijkt effectief

Bill Gates tekent voor onderzoek naar malaria

Bill Gates gaat samen met de Europese Commissie opnieuw geld steken in onderzoek naar ziektes als aids, tuberculose en malaria. Lees Bill Gates tekent voor onderzoek naar ziektes.

Nieuw soort malariavaccin op stapel

Een vaccin op basis van genetisch gemodificeerde malariaparasieten zou malaria veilig kunnen voorkomen. Om na te gaan of een injectie met genetisch gemodificeerde malariaparasieten ook bij de mens een veilige en volledige bescherming opwekt, staat vervolgonderzoek op stapel. Lees Nieuw soort malariavaccin op stapel.

Ministers vragen geld voor ontwikkelingssamenwerking

Ze waarschuwen dat de budgetten voor de strijd tegen armoede in heel Europa te lijden hebben onder besparingsplannen. Daardoor komt de strijd tegen pandemieën zoals aids en malaria... Lees Minsiters vragen geld voor ontwikkelingssamenwerking