donerenRekeningnummer

NL07RABO0158832094

Nederlandse Malaria Stichting

Dodewaard, Nederland

Algemeen Nut Beogende Instelling

07RABO0158832094

Malaria nieuws

 

Metronieuws: Gruwelmug, het grote gevaar, rukt op

De mug is veel meer dan dat vervelende beestje dat je 's nachts uit je slaap houdt. Door de docu Mosquito, donderdagavond op tv (21.30 uur, Discovery) moet duidelijk worden dat we te maken hebben met een wereldwijd virusprobleem en veel dichter bij Nederland dan je misschien wel denkt. Bart Knols is muggenexpert (medisch entomoloog) en speelt een belangrijke rol in Mosquito. Hij neemt ons mee in de wereld van de gruwelmug. Lees hier het artikel 'Gruwelmug, het grote gevaar, rukt op', Metronieuws.nl - 5 juli 2017


Bart Knols, voorzitter van onze Raad van Advies, vertelt hoe je je kunt beschermen tegen muggen

 

 

 


Onze directeur Ingeborg van Schayk en Ronnie Flex bij presentatie van anti malaria drone, RTL Late Night 

Ronnie Flex

 

Primeur: Drones tegen malaria crowdfunding

In dit pilotproject worden drones ingezet om met een duurzaam en biologisch afbreekbaar middel rijstvelden in Kenia te besproeien. Het middel is alleen schadellijk voor muggen en hun larven. Het is geheel veilig voor mens en dier. Zo wordt malaria op een veilige manier bij de bron bestreden. 

 

Kom in actie en draag bij aan deze nieuwe doorbraak in de strijd tegen malaria!

 

Lees meer: Anti malaria drones

 

Discovery documentaire Mosquito

Te zien op 6 juli 2017, 21.00 uur Discovery Channel, met o.a. Voorzitter van onze Raad van Advies, medisch entomoloog Bart Knols en Bill Gates.

 

 

Muggen vormen een groot gevaar voor de hele wereld 

Met meer dan 750.000 doden per jaar op zijn geweten is de mug met afstand het gevaarlijkste dier op aarde. En deze aantallen dreigen veel hoger te komen te liggen nu de besmettelijke muggen zich steeds verder over de wereld verspreiden. Discovery Channel, juni 2017

 

Lees meer: Muggen vormen een groot gevaar

 

Waarom muggen jou vaker prikken dan je partner - en wat je ertegen kan doen

Het steekt; terwijl muggen jou 's nachts leksteken, blijven je partner en vrienden ongedeerd. Waarom eigenlijk? En wat doe je ertegen? Vandaag vertelt muggendeskundige Bart Knols erover in Nieuws en Co. Lees hier het NPO-radio1 artikel "Waarom muggen jou vaker prikken dan je partner - en wat je ertegen kan doen".

 

Aandacht voor Wereld Malaria Dag

Vandaag, dinsdag 25 april, is het Wereld Malaria Dag. Daarbij schenkt de hele wereld aandacht aan malaria en de vooruitgang in de strijd tegen deze dodelijke ziekte. Jaarlijks worden er nog altijd rond de 200 miljoen mensen ziek, waarvan er ongeveer een half miljoen overlijden. Onder de slachtoffers zijn veel jonge kinderen.

Lees meer: Wereld Malaria Dag 2017

Video: What will it take to end malaria? Bill Gates and George Osborne discuss

 

Wereld Malaria dag 2016: Video bericht van Wereld Gezondheid Organizatie Directeur Generaal Margaret Chan

 

Interview: Ingeborg liep tijdens haar vakantie malaria op

Het is vandaag Wereld Malariadag. Ingeborg van Schayk weet als geen ander hoe belangrijk de voorlichting voor deze ernstige infectieziekte is. Ze liep tijdens haar reis door Afrika malaria op en werd doodziek. "Het had niet veel gescheeld of ik was er niet meer geweest."

 

Lees meer: Ingeborg liep malaria op

Samenwerking tussen Tropenzorg en Malaria Stichting

Twee Nederlandse organisaties die een passie delen om malaria uit te roeien hebben de handen in elkaar geslagen door middel van een unieke samenwerking. Tropenzorg, eigenaar van het Care Plus® merk, stimuleert reizigers om zo gezond mogelijk te reizen.

 

Lees meer: Samenwerking met Tropenzorg 

Geen extra risico voor zwangere vrouwen door pillen tegen ‪malaria‬ 

Het geneesmiddel tegen malaria artemisinine heeft geen schadelijker effect op zwangerschappen in het eerste semester dan andere geneesmiddelen. Dat blijkt uit een studie die vandaag werd gepubliceerd in het vakblad The Lancet. Die bevinding opent de deur voor het gebruik van het geneesmiddel bij zwangere vrouwen, wat de kindersterfte gevoelig zou kunnen doen dalen. Lees hier het artikel "Geen extra risico voor zwangere vrouwen door pillen tegen malaria".

Nieuwsuur uitzending: Nederlandse vinding doodt malariamug

Malaria is wereldwijd de derde doodsoorzaak. Muggendeskundige Bart Knols heeft een uitvinding gedaan die veel slachtoffers kan voorkomen. De eerste resultaten zijn verbluffend. Bekijke Nederlandse vinding doodt malariamug hier.

 

NIEUWS: 27-02-14

 

Nederlandse Malaria Stichting nu partner in de global Fight the Fakes campagne

Vandaag is de Nederlandse Malaria Stichting als partner toegetreden tot een wereldwijde campagne tegen nep medicijnen, samen met 3 andere nieuwe partners (Global Pharma Health Fund, Malaria Consortium en Roll Back Malaria). De Fake Drugs Kill petitie van onze stichting sluit goed aan bij de missie van fightthefakes.org .

 

Lees meer: Campagne tegen nep medicijnen

Bart Knols en een anti-malaria-uitvinding

Radio 1, de Nieuws BV, 6 februari 2014: Muggenonderzoeker Bart Knols bedacht met zijn bedrijf In2care een simpele oplossing die ervoor moet zorgen dat de malariamug niet zo snel meer bij huizen naar binnen glipt. Hij vertelt erover bij ons aan tafel. Luister hier naar het fragment Bart Knols en zijn anti-malaria-uitvinding.

3 redenen waarom we nog steeds niet van malaria af zijn (engels)

We weten al sinds 1600 hoe we malaria moeten genezen. Hoe komt het dan dat deze ziekte nog steeds honderdduizenden levens per jaar eist? Het is meer dan alleen een medisch probleem, zegt journaliste Sonia Shah. De geschiedenis van malaria onthult drie grote uitdagingen voor het uitroeien van malaria. Bekijk de presentatie Sonia Shah: 3 reasons we still haven't gotten rid of malaria hier.

Waarom de wetenschap achter Jurasic Park niet zo ver gezocht is...

Somewhere in the afterworld, Jurassic Park author Michael Crichton must be twitching and grinning with the glee of a science fiction writer proved right, or at least not woefully wrong: Researchers have announced the discovery of specimen USNM 559050, a fossilized mosquito from northwestern Montana, containing what is indisputably a blood meal in its swollen belly. Lees Why the Science Behind Jurassic Park Is a Little Less Far Fetched.

Unicef: kindersterfte opnieuw gedaald

Het aantal kinderen onder de 5 jaar dat komt te overlijden is opnieuw gedaald en is ten opzichte van 1990 zelfs gehalveerd. Toch overleden vorig jaar nog 6,6 miljoen kinderen. Lees Unicef: kindersterfte opnieuw gedaald.

GSK vraagt eerste Europees patent voor malariavaccin

Er zijn verschillende kandidaat-vaccins in de maak tegen malaria. Dat van GSK, "RTS,S", zou echter het verst gevorderd zijn. In samenwerking met het Malaria Vaccine Initiative, gesteund door de Bill and Melinda Gates Foundation, maakte het bedrijf tijdens een conferentie in Zuid-Afrika resultaten bekend van nieuwe testen op meer dan 15.000 kinderen. Lees GSK vraagt eerste Europees patent voor malariavaccin