donerenRekeningnummer

NL07RABO0158832094

Nederlandse Malaria Stichting

Dodewaard, Nederland

Algemeen Nut Beogende Instelling

07RABO0158832094

Organisatie

De Nederlandse Malaria Stichting is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI; Fiscaalnummer 8230.38.300) en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK 51001241).

 

De organisatie van de Nederlandse Malaria Stichting bestaat uit een Bestuur, een Directie en een Raad van Advies.

 

 

ingeborg

Directeur

Drs Ingeborg van Schayk

 

Ingeborg is communicatie- en informatie- deskundige met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van malaria. Zij studeerde volwasseneneducatie aan de Radboud Universiteit. Haar expertise op het gebied van informatie- en communicatiebehoeften is gebaseerd op langdurige werkervaring in ontwikkelingslanden - van ‘grassroots’ projecten in rurale gebieden en NGOs tot internationale onderzoeksorganisaties, de US National Institutes of Health (NIH-NLM), het ministerie van onderwijs in Costa Rica en de Verenigde Naties (UNESCO). Ze heeft gewoond en gewerkt in Nederland, België, Oostenrijk, Trinidad & Tobago, Costa Rica, Zambia, Tanzania, Ethiopië en Kenia. Ingeborg werkt sinds 2004 als oprichtster en hoofdredactrice van MalariaWorld en is sinds oktober 2010 de Directeur van de Nederlandse Malaria Stichting.

 

 

Het Bestuur

 

Voorzitter en Secretaris

Dr Bart Knols PhD MBA

Malaria Expert

 

Bart Knols is malaria deskundige met een PhD in medische entomologie (Wageningen, 1996) en een MBA (UK, 2006). Gedurende ruim elf jaar was hij werkzaam in Oost- en Zuidelijk Afrika waar hij verantwoordelijk was voor onderzoek en projectimplementatie op het gebied van vectorbestrijding bij ministeries en (inter)nationale onderzoekscentra. Bart heeft ook voor de Verenigde Naties (IAEA) en als consultant voor de Wereld Gezondheids Organisatie gewerkt. Hij is bestuurslid van de UBS Bank Optimus Foundation in Zwitserland.

 

  

Penningmeester

Drs Marco Willemars

 

Marco Willemars is econometrist met ruime ervaring op het gebied van financial control en supply chain management. Hij studeerde af in bedrijfseconometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1994, met als specialisatie besliskunde. Hij heeft gewerkt in Nederland, België en Rusland en in diverse internationale functies.  

 

 

 

 

Raad van Advies

De Raad van Advies bestaat uit een team van experts. Zij staan het bestuur en het management bij met hun kennis. 

 

Julia Royal

Global Health Consultant

Julia Royal is onlangs afgetreden als hoofd Internationale Programma's bij US National Library of Medicine van de Amerikaanse National Institutes of Health. Bij NLM/NIH creëerde ze een malaria-onderzoeks communicatienetwerk (MIMCom) als onderdeel van het Multilateral Initiative on Malaria om wetenschappers van 26 onderzoekscentra in Afrika te ondersteunen met internetverbinding en toegang tot medische literatuur. Voorafgaand aan haar aanstelling bij NIH was Julia adjunct-directeur van SatelLife, een pionier in Internetverbinding in sub-Saharisch Afrika in het begin van 1990, en was directeur van de HealthNet Information Service. Ze is werkzaam in internationale gezondheids-en telecommunicatie in Afrika sinds 1990 en heeft meer dan 30 jaar professionele ervaring op het gebied van communicatie. Julia is momenteel Adjunct Faculty in medische informatica aan de Johns Hopkins University en is lid van de Raad van Bestuur van de Kenyatta University Foundation.

 

 

Fredros Okumu, PhD
Malaria Onderzoeker

Fredros Okumu is promovendus aan de London School of Hygiene en Tropical Medicine. Hij heeft een BSc. in de milieu wetenschappen (Moi University, Kenia), een MSc. in de toegepaste parasitologie (Universiteit van Nairobi, Kenia) en een MSc.in Geografische Informatie Systemen (Lund University, Zweden). Fredros is geboren en opgegroeid in West-Kenia. Hij werkt momenteel in het zuidoosten van Tanzania voor zijn onderzoek.

 

 

 

 

 

Arnoud Aalbersberg

Arnoud Aalbersberg
CEO Tropenzorg

 

Arnoud Aalbersberg is ondernemer met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Reizen & Gezondheid. Hij studeerde HEAO, commerciële economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tropicare ontwikkelt en vermarkt producten en diensten voor onbezorgd reizen. Het productmerk is Care Plus. De producten zijn in 25 landen verkrijgbaar in apotheken, buitensportwinkels, vaccinatiecentra en on-line. Arnoud is CEO en eigenaar van de Travel Health Group Holding BV en is bestuurslid van de Nederlandse Senaat van JCI Nederland.